Katalógusok

Konyha Design

Senki sem tudja jobban, mint a tulajdonos, hogyan kell kinéznie a konyhának és milyen funkciókra van szüksége.
De mielőtt elkezdené tervezni, kiválasztani a szekrényeket, berendezéseket vagy dekorációkat, érdemes megtanulnia néhány szabályt, amelyek lehetővé teszik, hogy ezt a jó előírásoknak vagy gyakorlatoknak megfelelően tegye meg.


Prémium konyhák

A Design Konyhák a Premium márka kollekciói, amelyeket a legjobb anyagok és a nagyszerű elrendezési lehetőségek jellemeznek. Lehetőséget biztosítunk egyedi karakterű konyha összeállítására moduláris szekrényrendszer alapján, vagy kérésre egy teljesen személyre szabott konyhára. A széles színválaszték és a szerkezetek gazdagsága az álomkonyha receptje, amely megfelel a legigényesebb vásárlók elvárásainak, mind gyakorlati, mind esztétikai szempontból.

Tekintse meg Prémium konyhák katalógusunkat Tovább a Prémium konyhák oldalra

Moduláris konyhák

Moduláris konyháink ötvözik a funkcionalitást, az érdekes stílust és a minőséget. A termékcsaládot a legújabb trendeknek megfelelően tervezték, bár vannak hagyományos konyhák is, amelyeknek előlapja vagy váza marva van. A szekrények sokféle alakja lehetővé teszi bármilyen bútor összeállítását az egyedi igényeknek megfelelően, és a frontok széles választékának köszönhetően - matt, fényes, fa-utánzatú vagy betont utánzó - rendkívüli konyhákat kaphatunk.

Tekintse meg Moduláris konyhák katalógusunkat Tovább a Moduláris konyhák oldalra

Eco konyhák

Az ecoModel kollekciót vonzó ár és rövid szállítási idő jellemzi.

Minimalista és modern konyhai készleteket készítettünk azok számára, akik modern konyhát keresnek alacsony pénzügyi ráfordítással.

A különféle színváltozatú konyhabútorok készletei további szekrényekkel, kiegészítőkkel és munkalapokkal bővíthetők.

Tekintse meg Eco konyhák katalógusunkat Tovább a Eco konyhák oldalra

1. Méret

A szoba mérése elengedhetetlen. A legjobb, ha a méreteket egy kockás kártyára helyezi át 1 rács = 10 cm skálán.
Figyelembe kell vennie a falak összes ferdéjét ékiemelkedését, valamint az ablakokat és az ajtókat. Meg kell jelölnie az elektromos aljzatokat, a vízbevezetést és a lefolyót, valamint a gázellátást, ha van ilyen.
A k
émény 
jelölése is jó. Ezek a csatlakozások határozzák meg a berendezés helyzetét, hacsak nem tervezi az áthelyezésüket, és nem bánja az ebből eredő költségeket.

2. Mosogató és kiegészítők

A mosogató elhelyezkedése közvetlen hatással van a konyhában végzett munka kényelmére, ezért van értelme a szekrények vonalában elvégezni, hogy ne érjen oldalra a falhoz.
Ez lehetőv
é teszi a szabad hozzáférést és nem 
fröccsen a falra. Ha a mosogatót az ablak alatt kell elhelyezni, ügyeljen a csap elrendezésére oly módon, hogy az ne akadályozza az ablak nyílását.

3. Főzőlap

A mosogatóhoz hasonlóan a főzőlapot sem szabad oldalra tenni a falhoz vagy a sarokszekrényhez. Ez fröccsenéshez vagy károsodáshoz vezethet a főzés során keletkező magas hőmérséklet miatt.

4. Sütő

Ha a sütő nincs integrálva a fűtőlappal, akkor érdemes külön elhelyezni. Ekkor mindkét eszközhöz könnyebben hozzáférhet.
Ha lehets
éges, jó, ha a sütőt a munkalap 
magasságába helyezi - nem kell lehajolnia ahhoz, hogy valamit beletegyen.

5. Munkapult

A munkalap esetében az alapszabály - minél több, annál jobb. Jó, ha a sütő egyik oldalára legalább 40 cm-t tervez, hogy forró edényeket és edényeket félre tudjon tenni. 
Feltételezzük, hogy a munkalap szabványos mélysége 60 cm, a szekrényeké pedig 54 cm. Ennek köszönhetően könnyű elrejteni a mögöttes installációkat.

6. Fali szekrények

A fali szekrények elhelyezkedése az ételeket készítő személy magasságától függ. A felszerelés magasságát úgy kell megválasztani, hogy a szekrény ne takarja el a munkalapot.
A fali szekr
ények és a munkalap közötti 
minimális távolság 56 cm.

7. Páraelszívó

A konyhában a túlzott nedvesség elkerülése érdekében helyezze a páraelszívót a sütő fölé. Az eszköz felszerelési magassága a gyártó egyedi irányelveitől függ.

8. Fiókok

Az edények, serpenyők és a főzéshez szükséges egyéb eszközök elérése könnyebb, ha a kihúzható fiókokba helyezik őket. Ez vonatkozik az alapanyagokra és a fűszerekre is.

A hagyományos fiókok és a kihúzható Cargo kosarak egyaránt itt működnek. Érdemes őket fűtőlemez közelében elhelyezni, ahol a leggyakrabban szükség van rájuk.

9. Sarok

Ha a konyhabútor egy sarokban végződik, akkor az utolsó szekrénynek nem szabad közvetlenül a falhoz tapadnia.
Itt egy befejező sávot kell felszerelni, amely 
lehetővé teszi az ajtó zavartalan kinyílását, és ennek megfelelően a fiókokat vagy kosarakat szabadon kihúzhatja.

Egy segítő kéz!

Az új konyha kiválasztása mind öröm, mind kihívás. Az álombútorok tervezésének, megvásárlásának és felszerelésének elősegítéséhez néhány hasznos tippet adtunk a következő oldalakon. 

Tervezze meg a konyha költségvetését

Mit kell figyelembe venni a bútorokon és a háztartási készülékeken kívül?

Néhány tipp. A konyha felszerelésével vagy felújításával kapcsolatos költségbecslés az egyik legnehezebb szakasz.

 

Bútor

 

Munkaerő

A szakemberek munkája a konyha költségvetés jelentős részét teszi ki. Ha egy professzionális cégtől megrendeli a bútorok összeszerelését, a munkaerő a költségvetés 25% -át is el tudja vinni. Ennek az összegnek a nagy részét megspórolhatja az önálló assem-bling bútorral. A segítség hasznos lesz a hidra esetében,

 

Háztartási gépek

A teljes költségvetés körülbelül 15% -át olyan eszközökre kell elkülöníteni, mint: főzőlap, sütő, hűtőszekrény, mosogatógép, páraelszívó. A márka és a felszereltség osztálya nagy jelentőségű itt. Minél korszerűbb megoldásokat választ, annál magasabb árat fizet a berendezésekért.

 

Munkapult

A munkalap külön kapható. Költsége az anyagtól függően az új konyha értékének körülbelül 10% -a. Az asztallapot folyóméterben vagy egész táblákban értékesítik.

 

Padló

A következő elem, amelyet be kell építenie a konyhai költségvetésbe, a padló. A kiválasztott anyagtól függően a befejezéshez a költségvetés körülbelül 10% -át kell elkülöteni.

 

Világítás

A költségvetés körülbelül 5% -át költjük a konyhai világításra. Érdemes viselni ezeket a költségeket, mert a pult tetejének jó megvilágítása a LED-es lámpával a szekrények alatt jelentősen megnöveli a munkavégzés kényelmét a vitrinek világítása hatalmas hatással lesz a konyha esztétikájára.

 

A szekrények közötti tér

A szekrények közötti tér befejezésének több módja van. A legnépszerűbbek a kerámia csempék vagy az üveglapok nyomtatással. A közelmúltban HPL táblákat használtak ezen a helyen ugyanolyan felülettel, mint a pult. Becslések szerint ezeknek az anyagoknak a költsége a költségvetés 5% -át teszi ki.

 

Konyha Elrendezés

A konyha elrendezésének módja és a zónák elrendezése nagymértékben függ a belső tér méretétől és elrendezésétől

Az önálló helyiségekben készülő kis konyhák esetében a leggyakoribb megoldás az, hogy az egyik fal mentén egyenes vonalban rendezzük el. Ezt az elrendezést „L-alaknak” hívják. Itt minden munkaterület lineáris. Érdemes azonban megjegyezni, hogy munkalap választja el őket.

Kissé nagyobb belső terekben a szemközti falak mentén a ké